6.5.15

Γιατί το Μαξίμου στέλνει σήμα εμπλοκής και δημοψηφίσματος...

Eπενδύει στη ρήξη για να πάρει τον συμβιβασμό και επισείει, ως έσχατο όπλο, το δημοψήφισμα: Η στρατηγική της κυβέρνησης στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης 'ποντάρει' στη...
σύγκρουση Ευρώπης και ΔΝΤ, επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο της ρήξης και περνά μέσα από τον… διεμβολισμό των συνιστωσών των πιστωτών.


Το πού θα οδηγήσει αυτή η επιλογή θα το κρίνει σε πρώτο χρόνο ο Μάριο Ντράγκι και σε δεύτερο – και πλέον καθοριστικό – ο 'νικητής' της νέας αναμέτρησης Ευρώπης και ΔΝΤ για το 'κούρεμα' του χρέους και τη δοσολογία της λιτότητας.

Η επιλογή, πάντως, της κυβέρνησης να επενδύσει σ’ αυτή τη σύγκρουση και να εκμεταλλευθεί τις ρωγμές στις τάξεις των πιστωτών είναι ξεκάθαρη: Το Μαξίμου έστειλε χθες 'σήμα' εμπλοκής, είπε εν ολίγοις ότι οι πιστωτές μπέρδεψαν τις "κόκκινες γραμμές τους" και διαμήνυσε ότι "με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός" και πως "η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους".

"Στην πραγματικότητα, εδώ συγκρούονται δύο εμμονές: Η εμμονή του ΔΝΤ στην κατεδάφιση των εργασιακών και του ασφαλιστικού και η εμμονή των Γερμανών στα ανεδαφικά πρωτογενή πλεονάσματα", σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας: "Σε όποια κι από τις δύο εμμονές εάν υπάρξει υποχώρηση, θα έχουμε καταγράψει ένα σημαντικό κέρδος".
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: