20.5.15

Φίλης: Δεν πρόκειται να πληρώσουμε το ΔΝΤ, χωρίς συμφωνία...

Τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μετά και την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό στη...
χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κομματος, που κράτησε πέντε ώρες.
 Ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να πληρώσει την δόση της 5ης Ιουνίου στο ΔΝΤ, αν προηγουμένως δεν έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές.

Ο Φίλης μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη, προέταξε ως κύριο στόχο της κυβέρνησης, την εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είτε κύριες, είτε επικουρικές. Επόμενος στόχος της κυβέρνησης η μείωση των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και στη συνέχεια η ρύθμιση συνολικά του δημόσιου χρέους προκειμένου να γίνει βιώσιμο.

Ο κ. Φίλης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο η Βουλή, όσο και οι πολίτες για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε παλιότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι καμία χώρα σε πρόγραμμα δεν καλείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χωρίς να εισπράττει και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να πληρώσουμε τις επόμενες δόσεις προς τους δανειστές μας, αν δεν εισπράξουμε πρώτα τα όσο προβλέπονται από το ισχύον πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει όλες τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών των μισθών και των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: