14.5.15

Αποπομπή Βαρουφάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ...

ΠΑΣΟΚ...εν μέσω διαπραγματεύσεων...
Επιχειρώντας μεταξύ άλλων να αιτιολογήσει τη δική του συνεισφορά στην απόφαση για το PSI, το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με χαρακτηρισμούς...

όπως "γραφικός αποσυνάγωγος στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας".

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο υπουργός "έχει ευνουχιστεί από τον πρωθυπουργό", καθώς και ότι "εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας  υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος". 

Επίσης, σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης "αμφισβήτησε σήμερα το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, τη ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!".

"Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του", κατέληξε η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργείο: "Καταστροφικό το PSI"

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών:

«Είναι «συγκινητική» η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία πασχίζει να υπεραμυνθεί του καταστροφικού PSI, ένας μόνο αντίκτυπος του οποίου (για να μην αναφερθούμε στο επιλεκτικό «κούρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρο-ομολογιούχων) είναι ο αποκλεισμός της χώρας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ ακόμα και μετά το πέρας της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Η συνεχιζόμενη υπεράσπιση των Μνημονίων, και δη του PSI, τα οποία ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει, προκαλεί μόνο συναισθήματα λύπης»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: