16.5.15

Μαξίμου προς Ζωή: Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υλοποιείται...


Απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την κριτική που άσκησε διαπιστώνοντας «εγκατάλειψη» του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, με ένα ενημερωτικό σημείωμα που επισήμως απευθυνόταν στην αντιπολίτευση. 

«Όσοι, τελευταία, ασκούν κριτική, προσπαθούν να...

αποδείξουν ότι η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση απομακρύνεται από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο υπήρξε και η βασική πολιτική δέσμευση της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι και οι τέσσερις πυλώνες της Θεσσαλονίκης προχωρούν κανονικότατα με γοργούς ρυθμούς παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα, όπου και παρατίθεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της Οικονομίας και τα εργασιακά. 

Όσο για τον τέταρτο πυλώνα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, σημειώνεται ότι υλοποιείται ήδη, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρεται ονομαστικά στη νομοθεσία για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της προηγούμενης κυβέρνησης και την αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων με νόμο και τον εξανθρωπισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων. 


Ειδικά στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών, η κυβέρνηση προβάλλει τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ δεσμεύεται για τρεις ακόμα πρωτοβουλίες, που θα επιβεβαιώσουν την άρνησή της να εφαρμόσει την εργασιακή νομοθεσία Σαμαρά-Βενιζέλου. 


Ειδικότερα, δεσμεύεται μεταξύ άλλων:


- Να ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ώστε αυτές να παραμείνουν όπως είχαν διαμορφωθείς τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


- Να μη δεχθεί τις ομαδικές απολύσεις.


- Να διατηρήσει τον υφιστάμενο συνδικαλιστικό νόμο. 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: