11.5.15

Ο Σταύρος ανησυχεί ...

...για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ...
 Για «κινδύνους δραχμοποίησης της χώρας» έκανε λόγο ο επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο...
ρ/σ Focus Fm της Θεσσαλονίκης.

Ο Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι «με  το να μη δώσουμε μια δόση στο ΔΝΤ δεν τιμωρούμε την Λαγκάρντ η οποία είχε γοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι "εγώ δεν μπορώ πια να εξυπηρετήσω τις διεθνείς μου υποχρεώσεις", δηλαδή το αρνητικό μήνυμα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να δανειστούν για όλο τον κόσμο που κινεί χρήμα από και προς την Ελλάδα θα είναι ένα κόκκινο σήμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι» και πρόσθεσε: «ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή την μεγάλη απερισκεψία».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, καθώς η δραχμοποίησή της την οποία ετοιμάζει το παλιό σύστημα, όπως είπε, θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για τη θέσπιση πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις, ενώ αναφορικά με το μείζον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε πως «πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας το Ποτάμι «ευρωπαϊκό κίνημα της χώρας».


Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα ερώτημα στις δημοσκοπήσεις που θα μου επιτρέψετε να πω πως δεν είναι σωστό» και πρόσθεσε: «Υπάρχει κάποιος κόσμος που λέει γιατί να θέλω συμφωνία τώρα εάν είναι να χάσω και μερικά λεφτά από τη σύνταξη μου; Αυτό που πρέπει να πούμε στον κόσμο είναι στο σενάριο της δραχμής ποια θα είναι η ζωή του. Αυτό πρέπει να πούμε στον κόσμο. Και μετά ο κόσμος ας αποφασίσει».

Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα είναι ένα κόμμα συντήρησης» και συνέχισε: «Δηλαδή προσπαθεί να υποσχεθεί στον κόσμο -που όλο και πιο δύσκολα το πιστεύει ο κόσμος- ότι μπορούμε να επιστρέψουμε ξαφνικά στο 1996, στο 2005 δεν ξέρω ποια ημερομηνία έχει στο μυαλό του όπου όλα θα είναι καλά και θα ζούμε με δανεικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: