26.5.15

Σ. Ρομπόλης: Το μνημόνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί...

Την εκτίμηση ότι το μνημόνιο μπορούσε να αποφευχθεί εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης καταθέτοντας...
στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια.
Όπως υπογράμμισε, η τρόικα βάσισε τις πολιτικές της για το μνημόνιο σε λάθος στοιχεία, απορρίπτοντας εκείνα της παρέθετε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το οποίο προειδοποιούσε για την αποτυχία του προγράμματος.
«Μπορούσαμε να το αποφύγουμε το μνημόνιο με πιο ευέλικτα μέτρα», τόνισε ο κ. Ρομπόλης χαρακτηρίζοντας ως ψεύτικο το δίλημμα μνημόνιο ή πτώχευση.
«Οι δικές μας προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Αντίθετα τα στοιχεία της τρόικας έπεσαν έξω, διότι δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Ρομπόλης αναφέροντας ενδεικτικά ότι η τρόικα απαξίωνε όσους προειδοποιούσαν πως η ανεργία θα φτάσει στο 30% λόγω των υφεσιακών μέτρων του μνημονίου, με το επιχείρημα πως αν φτάσει στο 30%, θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα.
Η απάντησή μας, είπε ο κ. Ρομπόλης, ήταν πως υποεκτιμούν τον ρόλο της οικογένειας, η οποία στην Ελλάδα αναλαμβάνει μέρος του κοινωνικού κόστους...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: