7.5.15

Ο Μάρδας απαντά στο ΠΑΣΟΚ...

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία...
Σε πολιτική κόντρα εξελίσσεται η σκληρή κριτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον οποίο εγκάλεσε για...
πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας» απάντησε ο κ. Μάρδας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι εξέδωσε ένα κείμενο «όλο εμπάθεια» με το οποίο «εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή».

Ο κ. Μάρδας αναφερόμενος στην καταγγελία εναντίον του για μεταφορά χρημάτων, έκανε λόγο για «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος του, σύμφωνα με την οποία «δήθεν μετέφερα 80 χιλιάδες ευρώ, τον Μάρτιο, στο Λουξεμβούργο», ισχυριζόμενος ότι «καταρρίπτεται με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, εκεί το ΠΑΣΟΚ τηρεί σιγή ιχθύος, που δείχνει σε κάποιους πολλά! Αρκέστηκε απλά να σχολιάσει την αργοπορημένη αντίδρασή μου στην ανώνυμη καταγγελία».

Ο κ. Μάρδας καλεί το ΠΑΣΟΚ αντί να τον καλεί να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, «καλύτερα να φροντίσει το ίδιο να είναι προσεκτικό στις ανακοινώσεις που βγάζει, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης».

Οπως αναφέρει «ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), (αυτός είναι ο σωστός τίτλος του Οργανισμού και όχι αυτός που γράφει το ΠΑΣΟΚ!), του οποίου διετέλεσα διευθύνων σύμβουλος την περίοδο Οκτώβριος 2002–Απρίλιος 2004, ανήκε τότε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και όχι στο υπουργείο Ανάπτυξης, άρα η σύνδεση μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι σκόπιμα και προβοκατόρικα λανθασμένη. Από το βήμα της Βουλής έχω δηλώσει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, όταν ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την παραίτηση μου από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως και έγινε».

Αναφορικά με τα τα σχόλια για την πολιτική του διαδρομή, καλεί «το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του ΔΝΤ, του PSI και των σκληρών μέτρων λιτότητας», να είναι πιο προσεκτικό, όταν σχολιάζει με βαρύγδουπες εκφράσεις περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, κενές ουσιαστικού περιεχομένου.

Τέλος ως προς τη θέση του «που έκαναν σημαία κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναφορικά με την προσδοκία που εξέφρασα για τη γρήγορη κάλυψη ενός ταμειακού κενού, που παρουσιάστηκε κάποιες ημέρες τον προηγούμενο μήνα» ο αναπληρωτής υπουργός καλεί την Χ. Τρικούπη να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις του και να μην στέκονται μόνο στους τίτλους των ΜΜΕ, γιατί χάνουν την ουσία.

«Όποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης, κατείχε θέση ευθύνης στο Λογιστήριο του Κράτους, καθώς γνωρίζει από οικονομική διαχείριση, δεν άνοιξε το στόμα του στη Βουλή, για να ασκήσει την οποιανδήποτε κριτική στο συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα, άτομα που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για την οικονομία ή δε γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας ενός Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς θεωρούν ότι είναι ειδικοί επί παντός επιστητού θέματος και χωρίς να διαβάζουν τις δηλώσεις μου–αλλά μόνο τους τίτλους που τις συνόδευαν–εξέφρασαν άποψη. Αποτέλεσμα που δεν σχολιάστηκε: Το ταμειακό κενό που προσδοκούσαμε να καλύψουμε, τελικά υπερκαλύφθηκε προς έκπληξη πολλών και αυτό δεν έγινε σε λίγες ώρες, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, παραφράζοντας αποσπασματικά τις δηλώσεις μου, αλλά ως αποτέλεσμα πολλών ημερών, σκληρής δουλειάς και προσεκτικής ανάλυσης των δεδομένων του προϋπολογισμού» κατέληξε ο κ. Μάρδας...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: