9.5.15

Ο Τσίπρας ζητάει «πολιτικό θάρρος» από τους εταίρους...


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πια τεχνικοί λόγοι να παρακρατείται η βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι πιστωτές ωστόσο δεν έχουν...
πειστεί αναφέρει δημοσίευμα στο Bloomberg.
Ωστόσο λίγες ώρες μετά από τη στιγμή που ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε στους νομοθέτες στην Αθήνα πως η Ευρωζώνη χρειάζεται πολιτικό θάρρος ώστε να ξεμπλοκάρει η οικονομική βοήθεια ένας ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν  ακόμα τεχνικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν πάρουν περισσότερα χρήματα τα πιο χρεωμένα κράτη της Ευρώπης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιδιώκοντας πρόοδο ώστε να δικαιολογήσουν τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να… επιπλέει.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg τονίζεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η δομή και η οργάνωση των διαπραγματεύσεων έχουν βελτιωθεί αλλά εκτιμά πως η πρόοδος υπολείπεται του ‘Ελληνα ηγέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή πως: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει ό, τι μπορεί για να φτάσει μια έντιμη συμφωνία εντός της ΕΕ, μια ειλικρινή και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους πιστωτές της. Δεν υπάρχει τεχνικό ζήτημα πια για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, υπάρχει μόνο θέμα πολιτικής βούλησης.».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε μια πιθανή έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων.

"Πολιτικά υπάρχει μόνο μία καταληκτική ημερομηνία - αυτό είναι το τέλος Ιουνίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ…

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: