3.5.15

«Προληπτική» απαγόρευση διαδηλώσεων ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση...


Έτοιμη να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά των βίαιων διαδηλωτών είναι η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλα Σέρα", ο Αλφάνο αναφέρει ότι...

την περασμένη Παρασκευή, στο Μιλάνο, αποφεύχθηκε η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, επειδή, όπως ισχυρίζεται,  οι διαδηλωτές  πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και καταστήματα, και  ήθελαν να φτάσουν μέχρι το κεντρικότερο σημείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, την πλατεία του καθεδρικού ναού Ντουόμο.

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πολιτικός τονίζει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι «εργάζεται για την υιοθέτηση προληπτικών απαγορεύσεων, όπως συμβαίνει με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όταν θα υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας, θα απαγορεύονται οι πορείες στο κέντρο των πόλεων, όπως συμβαίνει με τους φιλάθλους, όταν τους απαγορεύεται να παρακολουθούν παιχνίδια της ομάδας τους εκτός έδρας».


Ο Αλφάνο δηλώνει επίσης ότι το ιταλικό κράτος είναι έτοιμο να πλαισιώσει την περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των βίαιων διαδηλωτών «No Expo», πριν από δύο ημέρες.


Σε ό,τι αφορά την επίσημη θέση του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, και της Λέγκα του Βορρά, που έχουν ζητήσει την παραίτησή του εξαιτίας αναποτελεσματικής διαχείρισης της δημόσιας τάξης, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών απαντά σε ειρωνικό τόνο: «Περίεργο, άργησαν. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν μου είχαν ζητήσει ακόμη να παραιτηθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: