23.5.15

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»...

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»
Για το ντέρμπι της Ρώμης ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο, το οποίο ενδεχομένως να κρίνει τη θέση που δίνει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League, προετοιμάζεται ο Βασίλης Τοροσίδης.

Εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα, ο διεθνής μπακ δεν αρνήθηκε να...

μιλήσει στη SportDay και για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο πρώην ομάδες του: τη Skoda Ξάνθη και τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τον 29χρονο άσο, οι Πειραιώτες είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά οι Ακρίτες θα παλέψουν για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη SportDay


Ολυμπιακός-Ξάνθη. Ο καλύτερος τελικός;

«Ναι. Είναι οι δύο ομάδες που αγαπάω. Ο καλύτερος».

Θα ήθελες να ήσουν στο ΟΑΚΑ;

«Εννοείται. Θα προσπαθήσω να το δω, γιατί έχουμε έξι ώρα προπόνηση και το ματς ξεκινάει στις 19:30 ώρα Ιταλίας. Θα πάρω τον αποκωδικοποιητή στο δωμάτιο, γιατί θα μείνουμε μέσα μετά την προπόνηση».

Με καθυστέρηση η Ξάνθη σε έναν τελικό Κυπέλλου; Για μία τόσο μεγάλη διαδρομή τα τελευταία 25 χρόνια...

«Ναι, μάλλον άργησε λίγο. Για την ιστορία της, την οργάνωση που έχει, για τη συνολική παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το άξιζε να είναι εκεί. Οπως το αξίζει και ο Ολυμπιακός. Είναι οι δύο ομάδες που έκαναν την καλύτερη πορεία στο Κύπελλο και δίκαια είναι στον τελικό».

Με ποιους έχεις μιλήσει αυτήν την εβδομάδα; Και από τις δύο ομάδες;

«Είναι εδώ ο Μανιάτης και συναντηθήκαμε. Στην Ξάνθη μιλάω με τον Παπάζογλου».

Στην Ξάνθη, που είναι και... πρωτάρα, πώς το περιμένουν! Εχεις συγγενείς και φίλους στην Ξάνθη.

«Εντάξει, όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο. Η Ξάνθη όμως είναι ομάδα που αξίζει ένα τρόπαιο. Είναι μία ομάδα οργανωμένη, είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, έχει ένα αθλητικό κέντρο που κάποτε δεν είχαν ακόμη και μεγάλες ομάδες, ένα στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ένα ωραίο γήπεδο, έχει βγάλει παίκτες».

Και δεν είναι μόνον το τρόπαιο. Αν πάρει το Κύπελλο μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Είναι και το οικονομικό. Κακά τα ψέματα, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι σημαντικά τα χρήματα. Αλλάζει το επίπεδο, η ίδια η ιστορία ενός συλλόγου».

Ο Ολυμπιακός; Φαβορί, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να μπει και λίγο χαλαρά, με... τουπέ και να το πληρώσεις...

«Δεν νομίζω. Ο Ολυμπιακός θέλει και το Κύπελλο. Είναι στοιχείο του συλλόγου, δεν σταματάει ποτέ, δεν υπάρχει κορεσμός στα τρόπαια. Εχω παίξει σε τέτοια ματς και πάντα μπαίναμε έχοντας στο μυαλό ότι πρέπει να κερδίσουμε, θέλαμε κάθε τρόπαιο. Επειτα, θα πάει πολύς κόσμος στο ΟΑΚΑ και οφείλεις να τον τιμήσεις».

Ποιος θα το πάρει;

«Εντάξει, φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Βέβαια, όλα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής».

Ποιος παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά;

«Από τον Ολυμπιακό ο Τσόρι. Κι από την Ξάνθη ο Κλέιτον».

Ο τελευταίος σου τελικός ήταν με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Είδατε και πάθατε για να κερδίσετε στην παράταση. Επιμένω: Μήπως μπαίνει χαλαρά το φαβορί σε τέτοια παιχνίδια;

«Δεν μπορείς να μπεις χαλαρός σε τελικό. Μην ξεχνάτε τι ομάδα είχε και ο Ατρόμητος. Είχε τον Μήτρογλου, που τώρα είναι βασικός στον Ολυμπιακό. Για μένα αυτός ο τελικός και εκείνος με την ΑΕΚ ήταν πολύ δύσκολοι».

Μακράν καλύτερος τελικός που έχεις παίξει ήταν αυτός με την ΑΕΚ;

«Ναι. Από ποδόσφαιρο, από ανατροπές. Είχε βοηθήσει και ο διαιτητής να γίνει καλό παιχνίδι. Ηταν ο Κάκος. Και μας είχε δώσει δύο κόκκινες. Ηταν σωστές. Παρά τις απώλειες, ο Ολυμπιακός απέδειξε ποιος είναι και πήρε το Κύπελλο στα πέναλτι».

Καλύτερη στιγμή σε τελικό;

«Είναι οι κατακτήσεις, είναι η ασίστ στον Φουστέρ στο γκολ με τον Ατρόμητο στο τέλος της παράτασης. Είναι όλα τα Κύπελλα. Και εναντίον της ΑΕΚ και με τον Ατρόμητο και με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Τότε, πριν το παιχνίδι όλοι μάς είχαν για χαμένους».

Καλός ο τελικός Κυπέλλου, αλλά εσύ έχεις μπροστά σου... τελικό για Τσάμπιονς Λιγκ. Και τι ματς; Με τη Λάτσιο.

«Δύσκολο παιχνίδι. Κρίνει μία θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη υπόθεση. Εμείς πρέπει μετά τον αγώνα να είμαστε από πάνω τους. Εστω και με ισοπαλία».

Ετοιμάζεις γκολ, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με την Ουντινέζε, που καθάρισες;

«Ας κερδίσουμε να “κλειδώσουμε” τη δεύτερη θέση κι ας το βάλει όποιος να 'ναι».

 sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: