19.5.15

Η πρόταση του Κόκκαλη στον Βαρουφάκη ...

Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για εθνική λοταρία
...για δημιουργία εθνικής λοταρίας...
Πρόταση για δημιουργία εθνικής λοταρίας έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης  στον Γιάνη Βαρουφάκη και μάλιστα «η διαχείριση να δοθεί σε...
έμπειρο ιδιώτη του χώρου μετά από διεθνή διαγωνισμό».
Αυτό «αποκάλυψε» σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης στη γενική συνέλευση της Intralot, ενώ όπως είπε, πρότεινε επίσης μέτοχοι να είναι ολοκληρωτικά το Δημόσιο και Ταμεία.

Το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα για το κράτος εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με τον Σ. Κόκκαλη «τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ. Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στο τζόγο γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι».

Πρόκειται για πρόταση «βόμβα» και ο Σ. Κόκκαλης επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος».
«Τις έχουμε μελετήσεις τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: