17.5.15

Ο Παππάς σε ρόλο διαμεσολαβητή…

Τον δύσκολο ρόλο του διαμεσολαβητή, ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με...
τα parapolitika.gr: Aπό την ενημέρωση που έκανε λοιπόν σε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκύπτουν τα εξής δεδομένα:

Ο ΦΠΑ δεν θα πάει πάνω από 18%. Στα εργασιακά οι εταίροι και δανειστές εμφανίζονται να υποχωρούν, όπως και στις ομαδικές απολύσεις. «Αγκάθι» παραμένουν οι τριετίες. Δεν θα υπάρχει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ενώ θα «κουρευτούν» οι υψηλές επικουρικές (μπορεί να φτάσουν όλες στα 300 ευρώ).

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, στις οικονομικά χαμηλές κοινωνικές ομάδες θα υπάρξει έκπτωση της τάξης του 10% με 15%. Με την αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες αυτή η έκπτωση θα φτάσει συνολικά το 20%. Εκτακτη εισφορά θα πληρώσουν όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ. Στις ιδιωτικοποιήσεις ο Ν. Παππάς επιμένει ότι θα δοθεί το 51% του ΟΛΠ, ενώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια το 1,2 δισ. ευρώ κρίνεται χαμηλό, αλλά δεδομένων των συνθηκών θα προχωρήσει η συμφωνία. Ακόμα θα προχωρήσει και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η παραλία της Αφάντου στη Ρόδο θα πουληθεί έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αστέρας Βουλιαγμένης θα δοθεί έναντι 97 εκατομμυρίων ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: