12.5.15

Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Κασιδιάρη...

Συζήτηση στην Ολομέλεια της ΒουλήςΜε μεγάλη πλειοψηφία, 190 ψήφοι βουλευτών, αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη από την Ολομέλεια της Βουλής. Κατά της άρσης της ψήφισαν 18 βουλευτές και...
17 ψήφισαν «παρών» σε σύνολο 225 ψηφισάντων. 

Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

Νωρίτερα, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε στην Ολομέλεια πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Κατά της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: