21.5.15

Έχεις τρία ευρώ; Ψηφίζεις τον διάδοχο του Βενιζέλου...

Στιγμιότυπο από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚΤο μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα εφαρμοστεί και αυτή τη φορά στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου.

Αυτό σημαίνει ότι ...
όποιος θελήσει να συμμετάσχει στις 14 Ιουνίου στην ανοιχτή ψηφοφορία για την ανάδειξη του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ, μίνιμουμ.

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα και επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερο αντίτιμο, θα είναι καλοδεχούμενο από την αρμόδια οργανωτική επιτροπή.

Με δεδομένα τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίνημα λόγω μειωμένων εκλογικών ποσοστών αλλά και των γνωστών «ανοιγμάτων» του παρελθόντος η λύση να απευθυνθούν από τη Χαριλάου Τρικούπη στη βάση του κόμματος φάνταζε μονόδρομος.

Εξάλλου, το σύστημα της συνδρομής για να αποκτήσει κανείς δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογή της νέας ηγεσίας δεν είναι καινούριο για το ΠΑΣΟΚ. Έχει επαναληφθεί και στις προηγούμενες αντίστοιχες διαδικασίες του 2012 και του 2009, με την ιδέα να ανήκει πάντως στον Γιώργο Παπανδρέου που το εφάρμοσε πρώτος στην ανοιχτή εσωκομματική ψηφοφορία το 2004.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: