26.5.15

Και στο Ασυλο Ανιάτων, για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι...

Το Ασυλο Ανιάτων

Άντα Ψαρρά
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει ξανά τον φάκελο του... ευαγούς ιδρύματος που λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε...
υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, με αποκορύφωμα την αναδρομική «αμνήστευση» της διοίκησης από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2014 • Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο εδώλιο λόγω μήνυσης, γιατί «συκοφαντούν» τη διοίκηση, ζητώντας τους απλήρωτους μισθούς 22 μηνών (!), ενώ επικρέμαται και η δαμόκλειος σπάθη του λουκέτου στην έκτακτη γενική συνέλευση του Δ.Σ. την Πέμπτη...

Πώς έφτασε ένα πλούσιο κληροδότημα με μεγάλες δωρεές και διαχρονικές ενισχύσεις από τα δημόσια ταμεία να έχει σήμερα απλήρωτους επί 22 μήνες τους εργαζόμενούς του, να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αφημένους στη μοίρα τους ευάλωτους πολίτες; Μια μέρα πριν από την εκδίκαση της μήνυσης που έχουν υποβάλει η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων προς δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, η «Εφ.Συν.» ανοίγει τον φάκελο του συγκεκριμένου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

Βασιλική «φιλανθρωπία»

Το Ασυλο Ανιάτων, όπως οι περισσότεροι από αυτούς τους οργανισμούς, χρονολογείται από την εποχή της «φιλάνθρωπης» και με το πολιτικό αζημίωτο δράσης της Φρειδερίκης. Πρόκειται για ακόμα ένα ίδρυμα που λειτουργεί ανεξέλεγκτα στη βάση της... φιλοσοφίας: δημόσιο στα έσοδα-ιδιωτικό και χωρίς έλεγχο στα έξοδα.

Κατά καιρούς φτάνουν στη δημοσιότητα οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε αυτά τα ιδρύματα (παιδιών, αναπήρων, αρρώστων, ηλικιωμένων), οι σπατάλες και τα σκάνδαλα, για να τελειώσουν όλα αμέσως μετά κάτω από την απειλή ότι θα σταματήσουν οι έστω και ελάχιστες φροντίδες και οι χρήστες των δομών μαζί με το προσωπικό θα μείνουν στον δρόμο. Η κάθε κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει πίσω στους ελέγχους και να δώσει κι άλλες ενέσεις ρευστότητας, ενώ βοηθητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες ανακυκλώνουν διαχρονικά το πρόβλημα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: