24.5.15

Νέα κρούσματα ομοφοβίας...

Mέλη της κοινότητας LGBTQ ενώ κάνουν πορεία
Το τελευταίο διάστημα, οι ΛΟΑΤ οργανώσεις δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν αναφορές για περιστατικά ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας και...
διακρίσεων. Το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έκλεισε, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με μια τρανς γυναίκα να δέχεται τα σκάγια κυνηγετικού όπλου στα πόδια, τους μηρούς και κοντά στα γεννητικά όργανα, ενώ περπατούσε κοντά στον σταθμό Λαρίσης τα ξημερώματα.

Νωρίτερα, γύρω στις 10.00, άλλη τρανς γυναίκα κι ένας φίλος της που περπατούσαν στην πλατεία Εξαρχείων δέχτηκαν λεκτική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα με κλοτσιές, σύμφωνα με την Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας Colour Youth. H οργάνωση έχει δεχτεί επίσης καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας στο Ζάππειο πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Στις 8 Μαΐου γύρω στις 10.00 το βράδυ, πέντε ένστολοι αστυνομικοί είχαν εισέλθει πεζή στο εσωτερικό του πάρκου, εντόπισαν 30χρονο άνδρα και του έκαναν ερωτήσεις για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Ο άντρας καταγγέλλει πως στη συνέχεια τον χτύπησαν με κλομπ, ενώ φέρει ακόμα σημάδι από το χτύπημα.

Τέλος, δύο νέα παιδιά που κάθονταν στο εσωτερικό του καφέ «Μαγκαζέ» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το απόγευμα της Πέμπτης καταγγέλλουν πως δέχτηκαν παρατήρηση από την υπεύθυνο του σέρβις, επειδή είχαν φιληθεί και ήταν αγκαλιασμένοι.

Εκπρόσωπος του καταστήματος επιβεβαίωσε στην «Εφ.Συν.» το περιστατικό, είπε όμως πως είναι μεμονωμένο και πως η παρατήρηση δεν έχει να κάνει με το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θαμώνων, αλλά με το γεγονός πως ξεπεράστηκαν τα όρια διαχυτικότητας με δεδομένη την παρουσία και άλλων στον χώρο.

Κλίμα εμπιστοσύνης

Από την αρχή του χρόνου, στην Colour Youth έχουν αναφερθεί περισσότερα από 65 περιστατικά ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων και διακρίσεων, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Πρόσφατα, μετά την επίθεση με χτυπήματα και με μαχαίρι που δέχτηκε τρανς γυναίκα και η παρέα της στην Εύβοια και τη συμπεριφορά των αστυνομικών που προσέβαλαν το θύμα και συγκάλυψαν τους δράστες, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών συναντήθηκε με τον τμηματάρχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ, ο οποίος έδειξε την πρόθεση να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και να συμμετάσχει εκπρόσωπος του Σωματείου σε σεμινάρια εκπαίδευσης αστυνομικών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: