19.5.15

Βαρουφάκης: Δεν θα χρεοκοπήσουμε...

-Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να παραιτηθώ.
-Αντιδράσεις στο Twitter, για την φράση του, "προτιμώ να χρεοκοπήσουμε  απέναντι στο ΔΝΤ...".
-Τι δήλωσε για  ΕΝΦΙΑ, Κωνσταντοπούλου και Σόιμπλε (ΒΙΝΤΕΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 


Η δήλωση του Βαρουφάκη ("προτιμώ να χρεοκοπήσουμε  απέναντι στο ΔΝΤ, παρά στους μισθωτούς και τους συναξιούχους"), προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter.

Ο Χατζηνικολάου διάβασε ενα από τα πολλά tweet: Δεν θα ρωτήσεις τον υπουργό, αν...
δεν πληρώσει το ΔΝΤ, θα πληρώσει ξανά τους συνταξιούχους?
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε, πως,  θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι, τονίζοντας, πως, δεν θα χρεοκοπήσουμε. 
Παραδέχτηκε, επίσης, πως δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή, όσο είναι υπουργός Οικονομικών, να παραιτηθεί, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ, ανεφερε τα εξής: 
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας αποκρουστικότατος φόρος τον οποία καμία ευνομούμενη κοινωνία δεν πρέπει να έχει. Θα τον αλλάξουμε και για την ακρίβεια θα τον αντικαταστήσουμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να κλείσουμε την διαπραγμάτευση. Μόλις κλείσει η διαπραγμάτευση θα κάτσουμε να δούμε πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτές τις αδικίες ακόμα και φέτος αν προλάβουμε. Όσο για την έκτακτη εισφορά, δεν έχουμε πάρει αποφάσεις ακόμα. Οτιδήποτε αλλαγές γίνουν πάντως θα είναι προς την κατεύθυνση μιας μεταφοράς βαρών από αυτούς που δεν έχουν προς αυτούς που έχουν.

Οι συζητήσεις μας με τον Σόιμπλε είναι εγκάρδιες


  «Οι συζητήσεις μας με το Σόιμπλε, έχουν πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Kαι πρόσθεσε: «όσες φορές έχω συναντήσει τον Σόιμπλε, οι συζητήσεις μας είναι εγκάρδιες και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό».

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στο ερώτημα αν ο Σόιμπλε του έχει προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο  Βαρουφάκης, επισήμανε ότι έχουν συμφωνήσει «ότι λένε να μένει μεταξύ τους».

Δείτε το Βίντεο:





Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης ανέφερε πως το Δημόσιο είναι πλεονασματικό, και στις αιτιάσεις για το «μάζεμα» των αποθεματικών - όπου απάντησε και σε διαδικτυακή ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια - υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή, λέγοντας πως έτσι τοποθετούνται σε ρέπος με αυξημένη απόδοση και πως δεν χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. 



Δεν είναι ωραίο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έδωσε τα διαθέσιμα της Βουλής, σχολίασε ο κύριος Βαρουφάκης, ενώ ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είχε διαφωνήσει «έντονα όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε στην ΔΕΘ πως θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από τα αποθεματικά του ΤΧΣ», αλλά και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περνά φάση ενηλικίωσης. Από το 4% φτάσαμε να γίνει κυβέρνηση λόγω της κρίσης και της αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: