12.5.15

Συμφωνία μέσα στον Μάιο βλέπει η κυβέρνηση...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο έμαθαν οτι το...
ΔΣ της ΕΚΤ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση του Έκτακτου Μηχανισμού Χρηματοδότησης (ELA) των ελληνικών τραπεζών μόλις κατά 1,1 δισ. ευρώ. Μετά και από τη νέα αύξηση το ύψος του ELA διαμορφώνεται στο επίπεδο των 80 δισ. ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης όπως αναφέρουν αξιωματούχοι είναι η συμφωνία να επιτευχθεί εντός Μαΐου.

Οι τρεις άξονες οι οποίοι αναλύονται στη συνεδρίαση και δίνει βάρος η κυβέρνηση έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος από χθες είναι οι εξής:

δημοσιονομικο
ασφαλιστικο
ΦΠΑ
Στα συγκεκριμένα θέματα η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες και να εντείνει τις προσπάθειές της έτσι ώστε η πρόοδος αυτή να γίνει αντιληπτή από τα τεχνικά κλιμάκια.

Ένα ακόμα θέμα που συζητείται στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι τα εργασιακά τα οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βρίσκονται σε καλό δρόμο. 

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου ανέφερε με νόημα "βλέπετε να υπάρχει κάποιο αδιέξοδο";

Την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: