16.5.15

«Θα περάσουμε ανάμεσα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη»...

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροών από τη συμφωνία ο Στρατούλης
Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροών από τη συμφωνία ο Στρατούλης...
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή θα είναι τέτοια που...
θα καταφέρει να εξασφαλίσει και τις 149 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο τόσο διαρροών, όσο και να αναζητήσει η κυβέρνηση στήριξη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να «περάσει» η συμφωνία από τη Βουλή. 

«Το θέμα έχει τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης. 


Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι οι εταίροι δεν συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι αλλά ως εχθροί, ζητώντας διαρκώς από την κυβέρνηση «να παραβιάσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε από τις εκλογές». 


Ερωτηθείς για το κατά πόσο η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα χρεοκοπία η λήψη νέων μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Οδυσσέας δεν μπήκε στο δίλημμα να τον φάει η Σκύλλα ή η Χάρυβδη αλλά προχώρησε με το καράβι του και πέρασε.


«Αν χρειαστεί έτσι, ανάμεσα, θα περάσουμε κι εμείς για να πάμε σε μια συμφωνία που δεν θα είναι επώδυνη», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.


Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, έτσι όπως τις παρέθεσε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist, κάνοντας λόγο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και για το 2016, καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και ένα παράλληλο ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων για την επανέναρξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: