8.5.15

Τα σενάρια για φόρους και ασφαλιστικό...












Σε ανοικτή γραμμή με τους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση μέσα από ένα πακέτο μέτρων που εξετάζουν οι δύο πλευρές προκειμένου να... υπάρξει σύντομα συμφωνία και να ξεκλειδώσει η παροχή ρευστότητας για την ελληνική οικονομία. 

Η κυβέρνηση φέρεται να συζητά τις μειώσεις στις υψηλές συντάξεις και εισπρακτικά μέτρα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τεθεί και τα εργασιακά, ενώ η Αθήνα επιμένει ότι διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές».

Κοινός τόπος φαίνεται ότι υπάρχει στο θέμα των αλλαγών του ΦΠΑ, οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα επιθυμεί ο νέος βασικός συντελεστής να φτάσει στο 16% , ενώ οι δανειστές επιμένουν ότι δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από το 18%. 

Αναφορικά με τον νέο μειωμένο συντελεστή η χώρα μας επιδιώκει να παραμείνει στο 6,5% αλλά οι εταίροι φέρονται να υποστηρίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί στο 9%. Στο νέο μειωμένο συντελεστή θα υπάγονται οι τιμές στα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τα καύσιμα, την ένδυση και την υπόδυση, τα τσιγάρα, τον καπνό, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: