21.5.15

Κωνσταντοπούλου: Τα ΜΜΕ δαιμονοποιούν τους μετανάστες...

Κωνσταντοπούλου: Τα ΜΜΕ δαιμονοποιούν τους μετανάστεςΗ όλο και αυξανόμενη ροή ανθρώπων εξαιτίας των πολέμων και της φτώχειας, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων, ο ρόλος της Frontex, οι...
εθελούσιες και αναγκαστικές επιστροφές συζητήθηκαν στην Ημερίδα του Συνηγόρου του Πολίτη όπου μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο που χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας, επισήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έβαλε κατά εκείνων που συνέπραξαν στις εστίες πολέμου, στην οικονομική ανέχεια, στην ανασφάλεια που γεννά και δρομολογεί την προσφυγιά, κατά των πολιτικών παραγόντων και των ΜΜΕ που δαιμονοποιούν τον άλλο, τον ξένο, το μετανάστη, έτσι ώστε να θεριέψει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στη χώρα μας και κατά εκείνων που αδιαφόρησαν για ένα συγκροτημένο πλαίσιο αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής. 

Εν έτει 2015, όλοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει, ούτε σε επίπεδο Ελλάδας, ούτε σε επίπεδο Ευρώπης, ένας αξιόπιστος μηχανισμός υποδοχής, κατανομής και ένταξης στην κοινωνία των ανθρώπων, θυμίζοντας πως σε άλλες εποχές, μετανάστες όπως και Έλληνες, αναζήτησαν και βρήκαν δομές στις χώρες που πήγαιναν.

«Σε καιρό κρίσης, μνημονίων και πολιτικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα και άλλες χώρες που δοκιμάζονται από τη λιτότητα, αναβιώνει η μετανάστευση από τις ίδιες τις χώρες αυτές, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, πραγματοποιώντας και μιαν αναφορά στη διαρροή εγκεφάλων από μορφωμένους ανθρώπους. Θετικό το ότι η συζήτηση για το μεταναστευτικό έπαψε να μονοπωλείται από τις εκτελεστικές εξουσίες, καθώς έχουν αρχίσει και πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με σύμπραξη απ' όλη την Ευρώπη, αφού η Ευρώπη-Φρούριο και οι συνθήκες του Δουβλίνου Ι, ΙΙ και ΙΙΙ είναι απάνθρωπες και απέτυχαν»...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: