4.5.15

Λαφαζάνης: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα...

Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, και σε πρώτη φάση την...
καταβολή, τουλάχιστον, ενός μηνιαίου μισθού, ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τη διοίκηση των Ναυπηγείων Σύρου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου.

Το προεδρείο του Σωματείου έθεσε τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, Νίκο Ταβουλάρη, τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να οδηγούνται στην πείνα, αλλά και σε μία ιδιότυπη μορφή ομηρίας κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νικόλαος Μαυραγάνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: