27.5.15

Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση για τη Βίκυ Σταμάτη...

Ένα γεράνι και ένα φιλί για καλημέρα έδωσαν Βίκυ και Άκης
Ακης  Τσοχατζόπουλος προς συνηγορο πολιτικής αγωγής: Ο υπουργός δεν αποφασίζει. Πόσες φορές θα το πούμε; 
Ένταση στο δικαστήριο...
Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφανθεί την ερχόμενη Τετάρτη για την τύχη της Βίκυς Σταμάτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε με την κατάθεση του...
πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκης.

«Ούτε συζήτηση ότι είχαμε εμπιστοσύνη στον υπουργό Άμυνας βάση του Συντάγματος ακόμα και αν μας έλεγε να πάμε για πόλεμο», είπε αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης καταθέτοντας στη δίκη για τις «χρυσές μίζες».

Όπως είπε ο μάρτυρας, το ΚΥΣΕΑ είχε υιοθετήσει την πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού καθώς υπήρχε εμπιστοσύνη. «Στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ έγιναν κάποιες ερωτήσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και η εισήγηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή. Ήταν τόσο τεκμηριωμένη η πρόταση για την γερμανική εταιρία από την οποία θα παίρναμε τα υποβρύχια και τη συνεργασία με τα ναυπηγεία που και να ήθελε κάποιος δεν θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κατά της εισήγησης. Άλλωστε, τα τρία ΚΥΣΕΑ που είχαν προηγηθεί, είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια ανατέθηκε στον υπουργό Άμυνας να υλοποιήσει την απόφαση αυτή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις μίζες ο κ. Παραγιουδακης υπογράμμισε ότι «στις διαδικασίες αυτές έχω την αίσθηση ότι δεν υπήρξε δωροδοκία. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω» και συμπλήρωσε: «Δεν αποκλείω να υπήρξαν μίζες από τη στιγμή μάλιστα που τουλάχιστον ένας εμπλεκόμενος ο κ. Κάντας το έχει ομολογήσει. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στρατιωτικοί».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μάρτυρας είπε πως στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, για τα υποβρύχια, είχαν τηρηθεί πρακτικά.

Αναφερόμενος στα πολυσυζητημένα ΤΟΡΜ1 ο κ. Παραγιουδάκης είπε πως ως αρχηγός ΓΕΣ είχε προτείνει τέσσερα αντιαεροπορικά και ότι τα ΤΟΡΜ1 ήταν η τελευταία του επιλογή στη λίστα καθώς δεν είχαν δοκιμαστεί αρκετά. «Ωστόσο, ήταν αυτά που τελικά επελέγησαν. Ήταν πολιτική απόφαση. Δεν γνωρίζω γιατί», είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο όταν η συνήγορος πολιτικής αγωγής σχολίασε την τοποθέτηση του μάρτυρα ότι «ο υπουργός Άμυνας έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση πάνω στο κάθε σύστημα και τα 12 μέλη του ΚΥΣΕΑ αποφάσιζαν βάση αυτής», λέγοντας «άρα αποφασίζει ο υπουργός...»

Α. Τσοχατζόπουλος: Ο υπουργός δεν αποφασίζει. Πόσες φορές θα το πούμε; Είστε εντεταλμένη. Έχετε άνωθεν εντολές.

Πρόεδρος: Μην κάνετε διάλογο.

Ο κ. Παραγιουδάκης θα ολοκληρώσει την κατάθεση του την Τετάρτη ενώ στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα καταθέσουν και οι απόστρατοι Αθανάσιος Τζογάνης και Γιώργος Ιωαννίδης οι οποίοι ήταν, επίσης, μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: