31.5.15

Υπογραφές κατά της Παναρίτη ...

Η Έλενα Παναρίτη...συλλέγουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...
Σφίγγει ο «κλοιός» γύρω από τη μέχρι πρότινος συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη, η οποία πρόκειται να διοριστεί εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Μετά τις...
έντονες αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», βουλευτές του κόμματος έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών κάτω από κείμενο με το οποίο ζητούν να ανακληθεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κείμενο οι υπογράφοντες βουλευτές φέρουν ως αιτία τον «πρότερο επαγγελματικό και πολιτικό βίο» της Έλενας Παναρίτη στην Παγκόσμια Τράπεζα και ιδιαίτερα την ενασχόλησή της με την περίπτωση του Περού στη δεκαετία του 1990, τη θητεία της ως βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την πρώτη μνημονιακή περίοδο 2009-2012 και την στενή συνεργασία της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει να βάλουν την υπογραφή τους αρκετοί βουλευτές από όλες τις τάσεις του κόμματος, ενώ την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει βουλευτές που πρόσκεινται στη τάση "53+".

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, άλλωστε, ο Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του κόμματος, δήλωσε τη σφοδρή αντίθεσή του στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από τους τέσσερις υπουργούς που εξέτασαν το όλο θέμα προ ημερών, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε εναντίον της συγκεκριμένης επιλογής. Ο δε Γιάννης Δραγασάκης δεν διατύπωσε άποψη, με αποτέλεσμα να καταγραφούν δύο ψήφοι «υπέρ», μία «κατά» και ένα «λευκό».

Οι αντιδράσεις στο Μαξίμου φτάνουν μάλιστα μέχρι τον στενό κύκλο συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά καταγράφεται δημόσια η διαφοροποίηση του Νίκου Παππά από τις επιλογές της κυβέρνησης. Ο Νίκος Παππάς αναπαρήγαγε στο twitter το άκρως επικριτικό «τιτίβισμα» του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Με νέες δηλώσεις του το πρωί στο Mega, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε λέγοντας ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα επανεξεταστεί μετά την ψήφιση της συμφωνίας.

Απορριπτική ήταν και η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε και για άλλες λαθεμένες επιλογές προσώπων.



Άστοχη χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος σημείωσε (ΣΚΑΪ)ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Θυμίζουμε ότι και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η κ. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχολίασε σχετικά στο twitter:

Νίκος Σβέρκος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: