23.5.15

Σόιμπλε: Μόνη επιλογή της Ελλάδας η ολοκλήρωση του προγράμματος...

Σόιμπλε: Μόνη επιλογή της Ελλάδας η ολοκλήρωση του προγράμματος
Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σύμφωνα με...
το Reuters, σε συνέντευξή του στο «Deutschlandfunk radio» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη του η χώρα μας ανέλαβε αυτή τη δέσμευση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο Β. Σόιμπλε σημειώνει πως και η Ευρώπη με τη σειρά της δεν έχει κανέναν λόγο να εξετάσει την εκταμίευση κάποιας δόσης προς την Ελλάδα, καθώς «η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και πρέπει να το αντιμετωπίσει» ενώ στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη σωτηρία ή στη χρεοκοπία, ο Σόιμπλε απάντησε απλώς πως «έχει ακόμη δουλειά μπροστά της».

Πάντως ξεκαθάρισε πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Σάββατο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: