8.5.15

Αφήστε μας να κριθούμε...

Σύντομα θα κλείσει η συμφωνία
ΒΙΝΤΕΟ...
Η συμφωνία με τους εταίρους μας θα κλείσει πολύ σύντομα, είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στην "Ώρα του πρωθυπουργού"

"Η συμφωνία με τους εταίρους μας θα...
κλείσει πολύ σύντομα. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν η Ευρώπη δεχτεί την δημοκρατία στην χώρα που γεννήθηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένα τεχνικό θέμα για την συμφωνία. Μόνο πολιτικό θέμα υπάρχει, θέμα πολιτικής βούλησης.  Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει φανερό ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι να κάνει για να πετύχει έντιμη συμφωνία",  δηλωσε χαρακτηριστικά τρεις ημέρες πριν από το κρίσιμο  Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Δείτε το βίντεο...





Σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.


 «Αφήστε μας να κριθούμε. Εδώ δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διευθυντής υπηρεσίας τρείς μήνες τώρα», είπε ο Τσίπρας, διευκρινίζοντας, πως, η διαπραγμάτευση απασχολεί το 70% του χρόνου της κυβέρνησης.


Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει πλαίσιο για τα πανεπιστήμια το οποίο θα ρυθμίζει μία σειρά από θέματα, όπως των συμβουλίων ιδρύματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στις λειτουργίες  των πανεπιστήμιων.


«Αυτά ούτε στην Βόρεια Κορέα δεν γίνονται. Να αποκλείεται κάποιος από υποψήφιος επειδή έχει αντίθετες απόψεις», σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τα συμβούλια των πανεπιστημίων.


Ακόμη, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των φοιτητών που έχουν διακόψει τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο ενώ τάχθηκε κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις ακαδημαϊκές διαδικασίες καθώς δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η μυστικότητα της ψηφοφορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: