27.5.15

Στον "αέρα" τα Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας...

Στον "αέρα" βρίσκονται και επίσημα πλέον τα Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας καθώς ο υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες ανέφερε...
μεταξύ άλλων ξεκάθαρα πως: «Το θέμα των Μηδενικών Τελών Κυκλοφορίας θα τεθεί σε διαβούλευση».

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ανέφερε επίσης πως δεν εξετάζεται καμία αύξηση στη φορολογία καυσίμων οπότε το Diesel κίνησης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Οσον αφορά στον συντελεστή ΦΠΑ που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως μπορεί να μειωθεί κατά μία μονάδα που ούτως ή άλλως δεν επιφέρει δραματικές αλλαγές στην αξία πώλησης.

Για τον νέο τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων με βάση την Αξία Λιανικής και όχι με τον κυβισμό του κινητήρα ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως ο τρόπος που υπολογίζεται η φορολογία σήμερα στα αυτοκίνητα είναι παρωχημένος και θα αλλάξει.

Αλλωστε με την μετάβαση της φορολογίας στην Αξία Λιανικής θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκτήσει ακριβά αυτοκίνητα αλλά εξαιτίας του χαμηλού κυβισμού του κινητήρα τους εξαιρούνταν από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης και βρίσκονταν αντιμέτωποι με πολύ χαμηλά τεκμήρια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: