2.5.15

Παραλήρημα κινδυνολογίας από Σταϊκούρα...

Παραλήρημα κινδυνολογίας από Σταϊκούρα: H κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι αυτή τη φορά ο «γαλάζιος» πρωταγωνιστής από το νέο επεισόδιο του… σίριαλ «εκφοβισμος» του ελληνικού λαού.
Μιλώντας στην...
εφημερίδα «Αγορά», ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ, εκφράζει την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση, με τη στρατηγική που ακολουθεί, δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της, κατηγορώντας την παράλληλα πως έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την οποία εκτιμά στα 2 δισ. για το τελευταίο τρίμηνο.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπορέσει να καταργήσει μέτρα, π.χ. ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει προγραμματικές της δεσμεύσεις, π.χ. αύξηση αφορολόγητου ορίου, αλλά μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει και πρόσθετα μέτρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμώντας πως «για να καλυφθούν αυτά τα κενά η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο».

Όσον αφορά στα σενάρια περί ενός δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Σταϊκούρας σχολιάζει πως «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποια διαδικασία και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αποτελεί απόδειξη αδιεξόδου και ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά, δε, το κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ, επισημαίνει πως «το ζητούμενο για τη ΝΔ, που είναι διδαγμένη από τις επιτυχίες αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη της, είναι να σχεδιάσει δημοκρατικά την επόμενη σελίδα για τη χώρα».

πηγη newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: