11.5.15

Δεν έχουμε στα χέρια μας ένα πλήρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...

Ντομπρόβσκις: Δεν έχουμε στα χέρια μας ένα πλήρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...λέει ο Ντομπρόβσκις...
«Σήμερα θα έχουμε μια ευκαιρία για να καταμετρήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν...
εντατικοποιηθεί ως προς την ταχύτητα και τη δέσμευση που επιδεικνύεται, ιδιαίτερα έπειτα από το Eurogroup της Ρίγας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, πολλά θέματα πρέπει να ολοκληρωθούν ακόμα καθώς, όπως είπε, δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους ένα πλήρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και «ο χρόνος που απομένει είναι περιορισμένος».

«Όπως είπα δεν έχουμε ακόμα τη λίστα μεταρρυθμίσεων, αλλά οι διεργασίες συνεχίζονται καθώς όπως σημειώθηκε στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, αποτελούν  έναν από τους όρους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», είπε και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα της Ελλάδας παρατάθηκε μέχρι το τέλος Ιουνίου αλλά δεδομένης της περίπλοκης κατάστασης της ρευστότητας στην ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει λόγος να ολοκληρωθεί σύντομα».

Τέλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το φημολογούμενο δημοψήφισμα, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν επιδιδόμαστε σε τέτοιου είδους συζητήσεις και σε υποθετικά σενάρια, επικεντρωνόμαστε στο σενάριο όπου ολοκληρώνεται επιτυχώς το ελληνικό πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: