2.5.15

Αποκάλυψη: Παραιτήθηκε μετά την Ρίγα, ο Βαρουφάκης...

Καθημερινή: Είχε παραιτηθεί μετά την Ρίγα ο Βαρουφάκης-Γιατί αρνήθηκε την παραίτηση ο Τσίπρας - Media
Η "Καθημερινή" στην τροχιά των ερωτημάτων του nonews.
Γιατί δεν έκανε δεκτή την παραίτηση ο Τσίπρας...
Πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, λένε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup της Ρίγα.

Διατεθειμένος να...
διευκολύνει τον πρωθυπουργό με κάθε τρόπο, φάνηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έπειτα από τα ζητήματα που προέκυψαν στο Eurogroup της Ρίγα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, επιστρέφοντας από την πρωτεύουσα της Λετονίας, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα, πάντα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς κάτι τέτοιο θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση την ώρα της διαπραγμάτευσης, όμως έτσι άρχισε η «αναδόμηση» της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό, πως «έντιμος συμβιβασμός» δεν είναι εφικτός στο πλαίσιο του Eurogroup και πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, η οποία θα επιβληθεί με κάποιον τρόπο στο Eurogroup.

Το κείμενο είναι από topontiki.gr...

Δεν υπάρχουν σχόλια: