3.5.15

«Παράθυρο» της ΕΚΤ για αύξηση του ορίου στην έκδοση εντόκων...

 
O Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας, εφόσον «υπήρχε...
στον ορίζοντα μια συμφωνία» μεταξύ της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές, ανέφεραν στα τέλη της εβδομάδας δύο πρόσωπα που είναι ενήμερα για τις σχετικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, o Κερέ διατύπωσε αυτήν την θέση κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών από κράτη μέλη της Ευρωζώνης την Τετάρτη το βράδυ, επισήμαναν τα πρόσωπα αυτά.

Το στέλεχος της ΕΚΤ επισήμανε σε άλλους συμμετέχοντες στη συνάντηση της Τετάρτης ότι εάν η Ελλάδα βρεθεί κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της βοήθειας και εφόσον υπάρξει η σαφής προοπτική άλλων πηγών χρηματοδότησης, το όριο έκδοσης των εντόκων γραμματίων θα μπορούσε να αυξηθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: