22.5.15

Λαφαζάνης: Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας...


Για συμφωνία «συμβατή με το πρόγραμμά μας» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Βουλή, υπενθυμίζοντας  τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ο...
υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απαντώντας στην ολομέλεια είπε: «Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό να ξεφύγει από την κρίση».

Επισήμανε πάντως «κανείς δεν τράβηξε το αφτί της κυβέρνησης», αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ, και σημείωσε «μονομερώς αποδεχθήκαμε τον ρώσικο αγωγό. Προσωπικά έκανα επαφές και στηρίζω αυτόν τον αγωγό. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν και κυρίως χωρίς να ρωτήσουμε τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας».

Εκτός αυτού, ο υπουργός παραδέχθηκε πως οι συζητήσεις με την ρωσική κυβέρνηση αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά και από την χώρα μας έχουν ενοχλήσει «ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς κύκλους» πρόσθεσε μάλιστα ότι «λαμβάνουμε υπόψη τις αντιδράσεις τους αλλά δεν θα καθορίσουμε την δική μας στάση με βάση αυτές».

Επιπροσθέτως, εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τον αγωγό λέγοντας «οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία» τονίζοντας παράλληλα ότι ο εν λόγω αγωγός «θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: