25.5.15

Σκανδαλίδης: Καλώς ψηφίσαμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Σκανδαλίδης: Καλώς ψηφίσαμε την Κωνσταντοπούλου«Μου λένε κάθε φορά "γιατί την ψηφίσατε;". Η γνώμη μου είναι, καλώς την ψηφίσαμε. Δηλαδή, ο πρόεδρος της Βουλής είθισται όλα τα τελευταία χρόνια να βγαίνει με μια μεγάλη πλειοψηφία, γιατί πιστεύω πρέπει να εκφράζει ...
το σύνολο του πολιτικού κόσμου μέσα στη Βουλή, ανεξάρτητα από τη δική μου τοποθέτηση», σημείωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σήμερα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον "Βήμα FM".

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «δυστυχώς, η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίζει πέρα από το αρτηριοσκληρωτικό και το αυταρχικό πρόσωπο, μια εικόνα ενός μαχόμενου πολιτικού μιας παράταξης από το προεδρείο της Βουλής. Αυτό δεν το έκανε κανένας Πρόεδρος της Βουλής μεταπολιτευτικά, όσο σκληρός κομματικός και να ήταν. Ο θεσμός επιβάλλει μια άλλη λειτουργία από αυτή πού έχει η πρόεδρος της Βουλής . Όχι να διευθύνεις απλά τη διαδικασία και να είσαι ακριβοδίκαιος απέναντι στα κόμματα, αλλά η κυρία Κωνσταντοπούλου απαντά σε κάθε βουλευτή που βγαίνει και μιλάει. Άμα διαφωνεί μαζί του, απαντάει. Αυτό δεν είναι λειτουργία του θεσμού».

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αρχηγός. Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως «αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, την οποία κάνουν όλοι και όλοι ενδιαφέρονται για τα πρόσωπα. Εγώ ενδιαφέρομαι για τον χώρο. Αν ο χώρος διαμορφωθεί και ανασυγκροτηθεί, να δούμε πώς θα γίνει αυτό και στη βάση του, ας δούμε μετά ποιος μπορεί να λύσει το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: