10.5.15

Ανησυχία για τα επεισόδια στα Σκόπια...

Ανησυχία στην ΕΕ για τα επεισόδια στα Σκόπια
Τη βαθιά του ανησυχία για τα επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο εξέφρασε ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

«Εκφράζω τη...
βαθιά μου ανησυχία για την εξελισσόμενη κατάσταση στην περιοχή του Κουμάνοβο και για πιθανούς τραυματισμούς και απώλειες ζωών. Καλώ τις αρχέςκαι όλους τους πολιτικούς ηγέτες, καθώς και τους ηγέτες των εθνοτικών κοινοτήτων να συνεργαστούν για να αποκατασταθεί η ηρεμία και να διερευνηθούν πλήρως τα γεγονότα κατά τρόπο αντικειμενικό και διαφανή, σύμφωνα με τους νόμους. Καλώ όλους τους παράγοντες σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα πρέπει να αποφευχθεί, αν μη τι άλλο προς όφελος της συνολικής σταθερότητας στη χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Χαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία των Σκοπίων, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολύωρων ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο. Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Alsat μεταδίδει ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν επίσης πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: