11.5.15

Κρατούμενος απόστρατος αξιωματικός του στρατού για μίζες...

Μια άλλη πολιτική δικαιωμάτωνΠροσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο...
απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν εμβάσματα 3.000.000 ευρώ που προέρχονται από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, και συγκεκριμένα για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη ε.α. Παναγιώτη Κατσή, ο οποίος από το 2004 ώς το 2006 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, καθώς ανήκε στο επιτελείο του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά που διετέλεσε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών.

Ο πρώην στρατιωτικός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά την έκδοση εντάλματος συλλήψεως σε βάρος του, όταν οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα από το 2003 ώς το 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία, δηλαδή μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος είναι πρώην συνεργάτης του έμπορου όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιρειών στη χώρα μας Rheinmetall και Atlas, και τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου από στοιχεία που ήρθαν στην ανάκριση κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία.

Τα εμβάσματα αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο απόστρατος φέρεται σήμερα να ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον Παν. Ευσταθίου κάτι που και ο ίδιος ο Ευσταθίου επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή. Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο ποσό ο Παναγιώτης Κατσής υποστήριξε ότι του τα έδωσε ο Ευσταθίου προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούνενός φέρεται να είπε ακόμα στον ανακριτή ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Ευσταθίου...
Μαρία Δήμα
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: