7.5.15

«Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό, εργασιακά»...

Oι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό  παραμένουν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, στο briefing που βρίσκεται σε εξέλιξη,  προσθέτοντας ότι επιβεβαιώνονται από την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ.

«Τα εργασιακά αποτελούν...
βασική κόκκινη γραμμή όχι από πείσμα ή πολιτική εμμονή, αλλά επειδή γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Γιούνερκ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφέρθηκε σε αυτά στην κοινή δήλωση», είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η θέση μας είναι ίδια όπως έχει διατυπωιεί δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων, αυτό ακριβώς περιγράφεται για την κοινή δήλωση».

Όσον αφορά τη συμφωνία μετά και τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ Σαπέν, σημείωσε ότι πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν. «Το καλύτερο για εμάς είναι να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Αν στις 11 Μαΐου μπορεί να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει για εμάς αυτό θα είναι βέλτιστο».

Σε ερώτηση για το αν δεν υπάρξει θετική δήλωση στο Eurogroup αν η Ελλάδα σκέφεται να μην πληρώσει δόσεις στο ΔΝΤ, ο  Σακελλαρίδης απάντησε ότι «βασική υποχρέωση και θέση της κυβέρνηση είναι να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: