11.5.15

Βαρουφάκης: Το δημοψήφισμα είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης και του ΠτΔ...

«Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της συμφωνίας»...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

«Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε προσέγγιση. Κάναμε ουσιαστικές προσπάθειες. Δεν μπορέσαμε...
να φτάσουμε σε τελικό συμπέρασμα. Το σημερινό Eurogroup κατάλαβε τις προσπάθειες μας και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θετική.

Συνεχίζουμε τις συζητήσεις και προσεγγίζουμε περισσότερο τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη συμφωνία. Οι θεσμοί και εμείς μιλάμε μέσα σε ένα πολύ καλό πνεύμα», δηλωσε μεταξύ άλλων κατά την συνέντευξη Τυπου μετά το πέρας του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε, πως, «πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της συμφωνίας».

Ο Βαρουφάκης ανέφερε, πως, το δημοψήφισμα είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Νομίζω ότι η προσφυγή στο λαό είναι μια κίνηση άμυνας, την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη να την κάνουμε. Έχουμε τη λαϊκή εντολή, δεν χρειαζόμαστε άλλη εντολή, πρόσθεσε.

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, είπε, πως, η διαδικασία δεν αφορά πλέον τόσο τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τεχνικά ζητήματα και την πολιτική διαπραγμάτευση.
   Σε ιδιωτικοποιήσεις, ΦΠΑ και «κόκκινα δάνεια» υπάρχει μεγάλη σύγκλιση, αλλά όχι ακόμα συμφωνία, τόνισε. 
Κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο σε μια χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας, τόσο χαμηλά ποσοστά απασχόλησης και τόσο υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας, ανέφερε επίσης...



Δεν υπάρχουν σχόλια: