7.5.15

"Κορώνες" Σαμαρά...

Σε "χειρότερο Μνημόνιο" οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, και το κόστος του νέο προγράμματος θα είναι για τους πολίτες 14 φορές μεγαλύτερο από το...
αντίστοιχο των μέτρων του mail Χαρδούβελη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.


Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακόγουστο θέατρο» με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» και ότι «διέσυρε τη χώρα με τα ουάου του κ. Βαρουφάκη».

«Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο οι ίδιοι την οδήγησαν» είπε για την κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο λαός θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει».
Για τη στάση της ΝΔ, τόνισε πως θα βοηθήσει όχι την κυβέρνηση, αλλά την πατρίδα, και δεν θα χαριστεί, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια.

Όπως είπε, χάθηκε χρόνος, αλλά η Ελλάδα μπορεί ακόμα να βγει από την κρίση, και απηύθυνε έκκληση «όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος»

Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο, προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Υποσχέθηκε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και σήμερα ο κόσμος αγωνιά αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα», σημείωσε.

Παρατήρησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε χαρακτηρίσει «χουντικής έμπνευσης» και «συνταγματική εκτροπή».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι έκανε και λάθη η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τόνισε όπως για τον ΕΝΦΙΑ σχεδίαζε σταδιακή μείωση, ενώ αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης και την ασφάλιση των ανασφάλιστων στα οποία είχε προχωρήσει.

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση ήταν ο κ. Σαμαράς σε ό,τι αφορά στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για τα αποθεματικά και διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών, σημειώνοντας σε αντιδιαστολή πως στην κυβέρνηση του «ουδείς διανοήθηκε να βάλει χέρι στα αποθεματικά και τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών», και απευθυνόμενος στους εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης είπε ότι θα ζητάνε την άδεια του υπουργού 15 μέρες πριν για να διαχειριστούν τα χρήματα τους. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να «στραγγαλίσει» και να «ποδηγετήσει» την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σαμαράς είπε «ναι» σε κάποιες αλλαγές στον «Καλλικράτη», κυρίως σχετικά με τα νησιά, και «όχι» σε πλήρη αλλαγή του, διότι κάτι τέτοιο θα είναι «επιζήμιο» και μπορεί να προκαλέσει συνεχείς συγκρούσεις και τοπικές διαμάχες.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας: «Οι μεταλλωρύχοι αγωνίζονται για δουλειά και επενδύσεις δυστυχώς σε ένα περιβάλλον που απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με επενδύσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: