17.5.15

Καιρός για παραλίες...

Καλοκαιρινός θα είναι και την Κυριακή ο καιρός, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια, με το θερμόμετρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους...
30 βαθμούς Κελσίου.

Τις απογεματινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά. 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ανατολικά και νότια κατά τις πρωινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι,νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι,νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: