2.5.15

Οι μάχες στο Μιλάνο κι ο Ρέντσι στην όπερα...

Οι μάχες στο Μιλάνο κι ο Ρέντσι στην όπερα
Οι εικόνες ανταρτοπολέμου στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Expo, έχουν σοκάρει την Ιταλία και οι πολιτικοί ανταλλάσσουν κατηγορίες ζητώντας...
παραιτήσεις, ενώ οι Ιταλοί βομβαρδίζονται με τις εικόνες από τα επεισόδια σε κανάλια και εφημερίδες, τα οποία ρίχνουν το φταίξιμο στο «μαύρο μπλοκ». 

Το Σάββατο, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών. Αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί, βιτρίνες καταστημάτων έχουν σπάσει και η αντιπολίτευση ζητά το «κεφάλι» του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Έντεκα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, πέντε -όλοι Ιταλοί- συνελήφθησαν.

Στην Expo είχε επενδύσει εδώ και χρόνια η χώρα για να δώσει την εικόνα μίας Ιταλίας που προχωρά μετά από χρόνια στασιμότητας, και ο πρωθυπουργός Ρέντσι δεν πτοήθηκε: Όπως ήταν προγραμματισμένο, πήγε κανονικά στην Σκάλα του Μιλάνου ενώ οι ταραχές δεν είχαν κοπάσει.

Η εικόνα του πρωθυπουργού να μπαίνει στην Σκάλα το βράδυ της Παρασκευής, την περιοχή γύρω από την οποία προστάτευε αστυνομικός κλοιός, δείχνει τη συμβολική σημασία που έχει η Expo για τη χώρα: «Όσοι έλεγαν πως η Ιταλία δεν θα τα καταφέρει, παίρνουν σήμερα την απάντησή τους» είχε πει νωρίτερα ο Ρέντσι στην τελετή εγκαινίων. 

Αντιθέτως, μπαίνοντας στην Σκάλα για την παράσταση του Τουραντόν ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων, δεν έκανε δηλώσεις. 

πηγη ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: