2.5.15

Αινιγματική δήλωση Μέρκελ για τις γερμανικές αποζημιώσεις...


«Κάτω από την Ιστορία δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι  «εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε...
σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού».
Η δήλωση της έγινε λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν είναι καθόλου χωρίς σημασία, όταν υπάρχουν συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.
«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Καγκελάριος, χωρίς όμως να αναφερθεί ευθέως στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Οι δηλώσεις της έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στην οποία εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: