24.5.15

Μητρόπουλος: Συμφωνία θα υπάρξει και θα έχει δόση μνημονίου...

...θα έχει μέτρα...
Για συμφωνία με επώδυνα μέτρα έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος, όσον αφορά την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειτές, στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ..

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Συμφωνία θα υπάρξει και θα έχει δόση μνημονίου, θα έχει μέτρα. Είναι χίμαιρα ή...
ουτοπία ορισμένοι στόχοι".

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει "μάχη για περισσότερο επώδυνη ή λιγότερη επώδυνη συμφωνία. Θα έχει μέτρα" και κατέληξε: "Eίναι αδύνατον να διαχειριστούμε τις συνέπειες μιας ρήξης".

Στη συνέχεια είπε με νόημα: "Υπερβάλαμε ως προς αρκετές δεσμεύσεις μας. Βρισκόμαστε σε δύσκολες συνθήκες. Οι δανειστές θέλουν αυστηρή τήρηση του μνημονίου. Είναι ασύμμετρη διαπραγμάτευση. Πάμε σε μία συμφωνία που θα έχει και επώδυνους όρους". Θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίας στιγμής για όσα δεσμευτήκαμε".

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία, είπε στη συνέχεια ο Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Μητρόπουλος ειλικρινώς ομιλεί, και μιλάει με σχετική ακρίβεια, μετά ταύτα για λόγους πολιτικής ακεραιότητας δεν οφείλεται μια απολογία προς τη ΝΔ για όσα άκουσε όλα αυτά τα χρόνια;» διερωτήθηκε συγκεκριμένα.

«Ο κριτής είναι το κείμενο της συμφωνίας, αν είναι χειρότερο από το email Χαρδούβελη τότε έχουν αποτύχει, αν τα μέτρα υπερβαίνουν τα 4 ή 5 δισ. ευρώ θα ψηφίσω το αντίθετο» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι το κόμμα θα καθορίσει τη στάση του για τη συμφωνία εφόσον δει τη συμφωνία. 

Επιπλέον είπε: "Να παραδεχθούν ότι αυτή είναι η πολιτική ή η δραχμή του ΚΚΕ. Ενδιάμεσες γραμμές δεν υπάρχουν". Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Μούσι για πέντε χρόνια, ψέματα, είναι ψεύτες".

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: