22.5.15

Γιατί Μέρκελ και Ολάντ αποκλείουν πολιτική λύση...

Γιατί Μέρκελ και Ολάντ αποκλείουν πολιτική λύση
Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια τεχνική συμφωνία έδειξαν χθες η Γερμανίδα Καγελάριος Α. Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Φ. Ολάντ στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την Ρίγα της Λετονίας αποκλείοντας οριστικά...
κάθε ενδεχόμενο πολιτικής λύσης.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες επέμειναν στο ότι στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να συμμετέχει και το ΔΝΤ μέχρι να ολοκληρωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιέχει όλα τα θέματα των «κόκκινων γραμμών» μη εξαιρουμένων.

Έτσι αποκλείστηκε και η συμφωνία των δύο σταδίων. 'Ολοι θέλουν μια οριστική συμφωνία για όλα για να μπορούν στην συνέχεια να συζητήσουν σταδιακή εφαρμογή με μια σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας.

Την ίδια ώρα η τεχνική διαπραγμάτευση δεν περνά τις καλύτερες ώρες της.

Χθες είχαμε νέα εμπλοκή στο θέμα του ΦΠΑ με τους εκπροσώπους των δανειστών να παρουσιάζουν ένα νέο σενάριο με το βασικό συντελεστή στο 23% ένα χαμηλό στο 11% και την ελληνική πλευρά να επιμένει στο δικό της σενάριο για τρείς συντελεστές (22%, 14% και 7%) και στο τέλος της ημέρας το «σχεδόν κλεισμένο» θέμα του ΦΠΑ παρέμεινε … ορθάνοιχτο.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειξαν με το τρόπο αυτό ότι δεν ικανοποιούνται με τις υποχωρήσεις της Αθήνας στο να «ανοίξει» κάποια θέματα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: