14.5.15

Ιερώνυμος: Τα λόγια μας έχουν κουράσει...

Ιερώνυμος: Τα λόγια μας έχουν κουράσει
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,  μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρος που έφτασε από τη Βενετία στην Αθήνα.

Ο...
Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από στελέχη της κυβέρνησης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται λόγια.

«Για αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει, και τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι, χρειαζόμαστε λόγο αυτή την περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Η παρουσία των λειψάνων είναι μια ανακεφαλαίωση της πίστεως μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους αγίους τα πρότυπα που λείπουν», σημείωσε. 

Ερωτηθείς για την πρόταση Φίλη για διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους απάντησε «να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα, αυτό θέλει πολύ συζήτηση».

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην χώρα το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει για ακόμη δύο εβδομάδες.

Από την Κυριακή ουρές από πιστούς όλων των ηλικιών και από όλη την Ελλάδα σχηματίζονται στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο της Αττικής για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: