20.5.15

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί...


...Ελλάδα και Ευρωπαίους...
Μήνυμα, και προειδοποίηση μαζί, έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε οι υπηρέτες μίας...
πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε οι υπηρέτες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης».

Σύμφωνα με το mignatiou.com η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι (είναι δεκτό) «εάν μία δέσμη μέτρων δεν μπορεί να ρυθμιστεί με μία νέα πολιτική ιδέα. Όμως πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο».

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε για «κάποια πρόοδο», η οποία όμως δεν οδηγεί ακόμα σε συμφωνία με τους Θεσμούς και απαντώντας στις επικρίσεις εναντίον του οργανισμού του οποίου ηγείται, που εκφράζονται από την ελληνική πολιτική ηγεσία, είπε ότι το ΔΝΤ μπορεί να δείχνει πάντα ευελιξία στα προγράμματα διάσωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές» επισήμανε η Κρ. Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο συνάντησης του Bretton Woods.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια «είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη. Όμως οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Λαγκάρντ όταν ομιλεί για συμφωνία αναφέρεται σ’ αυτήν που συζητείται μεταξύ της Αθήνας και των ευρωπαϊκών Θεσμών, διότι οι συνομιλίες με το Ταμείο δεν έχουν προχωρήσει και οπωσδήποτε –με τα σημερινά δεδομένα- δεν είναι δυνατή. Στο ΔΝΤ όμως δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε με τη στάση των Ευρωπαίων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο πρέπει να δίνει σημασία αναφορικά με την οικονομική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά και στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν οι διαφορές του Ταμείου με την Ελλάδα είναι πολλές, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά. Εάν η χώρα μας δεν πληρώσει την επόμενη δόση του ΔΝΤ, τότε κινδυνεύει με παύση πληρωμών.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: