16.5.15

Θα στηρίξω κυβέρνηση Τσίπρα, αν...


Ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε, πως, θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα αρκεί οι υπουργοί που θα επιλεγούν να είναι...
κεντρώοι.


«Αν ο κ. Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης, χωρίς ιδεοληψίες και προτάξει ως μείζονα στόχο τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας, ναι, θα τον στήριζα», είπε χαρακτηριστικά στην "Καθημερινή".

Ανέφερε πως σε αυτήν την κυβέρνηση το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται να μπει. «Αυτή η κυβέρνηση δεν σώζεται με δύο - τρία στελέχη από το Ποτάμι. Οι θετικές εξαιρέσεις εξαντλούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού σε σύνολο 40 υπουργών, αν δεν κάνω λάθος», πρόσθεσε.

Ωστόσο δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις. "Έχουμε συγκροτήσει μια σπουδαία ομάδα με έμπειρους στις διαπραγματεύσεις οικονομολόγους και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, άλλωστε πολλές από τις προτάσεις που ανακαλύπτουν τώρα μέσα στον πανικό τους είναι δικές μας. Εμείς δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος, δεν έχουμε συνιστώσες να ουρλιάζουν στα αυτιά μας, Είμαστε εδώ λοιπόν, να μοιραστούμε και το κόστος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: