4.5.15

Την Παρασκευή ξεκινά η «ώρα του πρωθυπουργού»


Με ενημέρωση της Βουλής απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στο αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου για σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών, ώστε να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Από αυτήν την...
Παρασκευή, 8 Μαΐου, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, ξεκινά η «ώρα του πρωθυπουργού», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν την επικαιρότητα, ερωτήσεις πρωτίστως των άλλων πολιτικών αρχηγών.

«Εγώ θα πηγαίνω στη Βουλή, όχι όπως ο Σαμαράς», σχολίασε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας στους συνεργάτες του την απόφασή του για την επανέναρξη της «ώρας του πρωθυπουργού».

Το ερώτημα, μάλιστα, επικεντρώνεται πλέον στο εάν θα καταθέσει ερώτηση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ή τον ρόλο της αντιπολίτευσης θα τον αναλάβουν πρωτίστως οι Στ. Θεοδωράκης και Ευ. Βενιζέλος, που ευθέως ζήτησαν χθες ακόμα και σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν συζητά καν σύσκεψη των αρχηγών, ενώ εξ αρχής και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος έχει διαμηνύσει πως Συμβούλιο Αρχηγών μπορεί να συγκληθεί μόνο εάν ο πρωθυπουργός υποβάλει στην Προεδρία το σχετικό αίτημα.

Η ηγεσία της κυβέρνησης, μάλιστα, φέρεται να θεωρεί το αίτημα της σύγκλησης του Συμβουλίου των αρχηγών ως ένα αίτημα που έχει ως πραγματικό στόχο την προώθηση οικουμενικών σεναρίων, γι’ αυτό και αρνείται.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: