9.5.15

Συννεφιά και βροχές το Σάββατο...


Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα έχουμε το Σάββατο, αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε συννεφιά, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει...
σημαντική πτώση.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 5 με 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θράκη, ενώ στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες διάσπαρτες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μεγίστη τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: