23.5.15

Μηλιός: Προτείνω την αθέτηση πληρωμών...

Ρήξη και μη καταβολή δόσεων ζήτησαν Πετράκος και Μηλιός
Υπέρ της ρήξης και της μη καταβολής των δόσεων, τάχθηκαν οι Θανάσης Πετράκος και Γιάννης Μηλιός κατά τις τοποθετήσεις τους, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

O...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Θανάσης Πετράκος, είπε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μεγάλο λάθος και ζήτησε να ετοιμαστεί το κόμμα και η κυβέρνηση για παν ενδεχόμενο:

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στην επιστροφή του mail Χαρδούβελη, εμείς πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις και δεν πρέπει να μπούμε στη λογική των ισοδύναμων μέτρων. Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ», κατέληξε ο Πετράκος.

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Μηλιός τάχθηκε υπέρ της μη καταβολής των δόσεων στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στις απαιτήσεις τους: 

«Προτείνω την αθέτηση των πληρωμών στην περίπτωση που πιεστούμε και δεν εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση εντός όμως της ζώνης του ευρώ, γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: