27.5.15

«Αθώοι» οι έξι μαθητές με παρέμβαση Βαρουφάκη...


Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» με τίτλο «Ζητούν τα σπασμένα από αθώους», στο οποίο αναφερόταν ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζητά από 6 άτομα (πρώην μαθητές), που ήδη έχουν απαλλαχθεί από τα ποινικά δικαστήρια για τα...
επεισόδια που έγιναν στον Πειραιά μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, 2.498 ευρώ για ζημιές σε μια ασπίδα, σ' ένα κράνος και σε τζάμια του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Με προσωπική του παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε τέλος σ' αυτήν την ταλαιπωρία των -ενήλικων πλέον- κατηγορουμένων, αφού δήλωσε ότι «λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια για το αδίκημα της φθοράς ξένης (δημόσιας) ιδιοκτησίας δεν έχει έννοια η συνέχιση της εναντίον τους διαδικασίας της αγωγής αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Πειραιά κατά τη δικάσιμο της 28/5/2015».

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2012, τέσσερα χρόνια μετά τα επεισόδια, το Ελληνικό Δημόσιο ύστερα από εντολή που δόθηκε από το τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης άσκησε αγωγή αποζημίωσης ζητώντας από τους έξι να καταβάλουν το ποσό των περίπου 2.500 ευρώ. Ενα χρόνο μετά, το 2013, ολοκληρώθηκαν τα ποινικά δικαστήρια στα οποία και οι έξι αθωώθηκαν.

Αύριο (Πέμπτη) εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Πειραιά η αγωγή αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: